Öncelikle şunu belirtelim: Ne yeniyiz ne de yeni bir başlangıç yapıyoruz. Uzun zamandır Kirpi Consulting’in kuruluş çalışmaları için çaba sarf ediyoruz. ERP uygulama ve geliştirme alanında yılları bulan deneyimimizi Kirpi Consulting çatısı altında sürdürmeye devam edeceğiz.
Üretim sektöründe ERP proje uygulamaları başta olmak üzere Dijital dönüşümün değişik aşamalarında sunduğumuz hizmetleri daha güçlü bir ekip ve daha güçlü çözümlerle vermeye devam edeceğiz. Mottomuz ” En iyi olduğumuz işi severek yapıyoruz”olacak.
Bu hizmetleri verirken Kirpi Consulting’in kendi vizyon ve yaklaşımı ile geliştirdiği dikey çözümlerin yanında, iş ortaklığı yaptığımız ”Türünün En iyisi” yazılım çözümleri ile müşterilerimize değer üretmeye devam edeceğiz.
NEDEN KİRPİ?
Kirpi adını seçmemizin temelde iki nedeni var. ”Kirpi Konsepti” ve ”Kirpi Mesafesi”.
Kirpi Konsepti: En sevdiğiniz ve en iyi olduğunuz işi kazanç ile kesiştiği noktada yapmaktır diyebiliriz.
Kirpi konsepti sadece iş hayatı ve şirketler için geçerli bir yaklaşım değil. Bireyler içinde geçerlidir. Kimi şirketler ve insanlar Kirpi Konseptini çok erken yakalarken kimileri de çok geç veya hiç yakalayamadan yaşam döngüsünü tamamlıyor. Kirpi Konsepti başarı ve sürdürülebilirliğin bilimsel bir formülü aslında.
Kirpi Mesafesine gelince…
Kirpi Mesafesi: Schopenhaur’un tabiri ile ”Temastan ürkünce mesafeyi açar, korkunca yaklaşır.” Soğukta bir araya gelen kirpiler donmamak için birbirlerine yaklaşır, ancak fazla sokulunca dikenleri batar ve uzaklaşırlar.
Aşağıdaki linkte sevgili Aytuğ Akdoğan’ın Kirpi Mesafesine ilişkin harika videosunu izleyebilirsiniz.
Medeniyeti oluşturan toplu yaşam içerisinde kimi hayvanlar kendilerine ait ”Kirpi Mesafesini” belirlerken ağaçların dibine idrarlarını bırakırlar. Biz insanlar ise iletişime girdiğimiz diğer insanlarla yakınlıklarına göre bu mesafeyi büyük veya küçük olarak belirleriz.
Sosyal hayatta olduğu gibi iş hayatında da binlerce ”Kirpi Mesafesi” vardır. Bazen bu mesafeler iş hayatında karıştığında -çoğu zaman karışır- başarısızlıkların yolu açılmış olur. Özetle olması gerektiği kadar yakın ve uzak olmak iş hayatında sağlam bir disiplin ve profesyonellik göstergesidir.
”Kirpi Konsepti” ve ”Kirpi Mesafesi” işimize olan yaklaşımımızı harika anlatan iki kavram.
BİZİMLE ÇALIŞMAK NEDEN FARK YARATACAK?
ERP Projeleri başta olmak üzere dijital dönüşüm süreçlerinizde bizden alacağınız danışmanlıklarda fark yaratacak yaklaşım ve unsurlardan kısaca bahsedelim: .
- Tecrübeyi önemsiyoruz: Deneyimlerinden öğrenmeyi başarmış ve bunu bilgi ile harmanlayıp tecrübeye çevirmiş bir ekibe sahibiz.
- İşbirliğini önemsiyoruz: Projelerimizde sizin için değil, sizinle çalışıyor olacağız.
- Hız ve Etkinliği önemli buluyoruz: Projelerimizde Agile yöntemleri kullanıyor, hızlı çıktılar veriyoruz.
- Agile(Çevik) ve Değişim Yönetimi: Her şeyin uçtan uca planlanamayacağını biliyoruz. Değişimi bekliyor ve yönetiyoruz.
- Yalınlık: İş süreçlerinde ve projelerde yalınlaştırma ve çevikleştirme temel yaklaşımımız. Bu sayede kısa sürede MVP’nizi (Minumum Uygulanabilir Ürün) size veriyoruz.
- Eş Zamanlı Yönetim: Dijital dönüşüm projeleri eş zamanlı yönetimi hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sonuç KPI’larını ölçmeye odaklı anlayışla değil, süreç KPI’larını ölçmeye odaklı anlayışla projeleri yönetiyoruz.
- Özel Çözümler ve Sürdürülebilirlik: Süreçleriniz özel çözümler gerektirebilir. Bunları Global yaklaşımlarla geliştiriyor, sürdürülebilirliği arttırıyoruz.
BAŞARISIZLIĞIN NEDENLERİNİ BİLİYOR, ÇÖZÜMLERİNİ SUNUYORUZ.
Başta ERP projeleri olmak üzere diğer dijitalleşme projelerinde başarısızlığın bir çok nedeni var. Bütün bu nedenler birbiri ile konuşamayan iş süreçleri yaratıyor. Bu da bilginin ve malzemenin akışını sekteye uğratıyor. İşler otomasyondan ve dijitalden uzak manuel bir çok ”tıklama” ile yapılıyor. Ortaya geçen yüzyılda kalmış fabrikalar çıkıyor.
Fabrikaların geçen yüzyılda kalmasının bir nedeni de yukarıda sayılan nedenlere yol açan 70’lerin şarkısını söyleyen durağan, somurtkan, tıklama karmaşıklığına sahip ERP’ler. Standartlaştırmaya ve Robotik otomasyona kapalı ERP’ler adeta siyah beyaz bir film tadında.
70’lerin şarkısı ve siyah beyaz filmler üretken, yetenekli genç nesil’i elinizden kaçırıyor. Emekliliğe yüzünü dönmüş tecrübenin temsilcisi kullanıcılar ve ERP’ler ”Statükoyu”en muhafazakarından koruyor. 90’lar sizi çağırıyor:)
Bütün bu başarısızlık nedenlerine ek olarak;
- Firma Kültürü ve Dijital Dönüşüm Strateji Eksikliği
- Yanlış Yazılım ve Danışmanlık Tercihleri
- Yanlış Proje Yönetim Sistemi
başarısızlığı nerede ise garanti altına almış oluyor. Yeri gelmişken yine, yeniden o meşhur sözü paylaşayım.
”Bazı projeler baştan başarısız olur. Sadece siz sonradan öğrenirsiniz.”
Kirpi Consulting Olarak;
Yukarıda sayılan başarısızlık nedenlerine onlarca kez tanık olduk. Bu tanıklıklar ışığında en güncel dijital dönüşüm çözümlerini en geniş teknik ve Entelektüel bilgi ile sizlere sunmaya devam edeceğiz.
Size bir Kirpi Mesafesi uzakta, Kirpi Konseptinde olacağız.
Bize Ulaşın.
İyi Pazarlar.
Danışmanlık ve Hizmet için: 0538 271 1397